Here comes the sun and I say it’s alright

Zomerstop Yogalessen

Terwijl ik typ here comes the sun is er deze week juist veel regen. Gisteren de laatste reguliere yogales gegeven in de tent bij ons in de tuin. Ook dan is het daar prima vertoeven: de regendruppels op het tentzeil horend, de temperatuur is aangenaam.
Vorige week was het behoorlijk warmer: de beide zijden van de tent waren helemaal open geritst. Zo kon het briesje door de tent waaien en waren we beschut tegen de zonnestralen.
De laatste yogalessen voor de zomerstop gegeven en met de deelnemers wat gedronken en een hapje geserveerd op onze veranda. Vanaf maandag 19 augustus starten de yogalessen weer. De stoelyogalessen starten weer vanaf september. Wist je dat we tijdens de stoelyoga een stoelyogadans op het lied van de beatles “here comes the sun” doen en dat dit altijd vrolijke blikken oplevert en plezier in het bewegen.

Het psychologische effect van de zon

Lange, lichte dagen kunnen een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Je lichaam maakt dan meer serotonine aan. Het stofje serotonine wordt ook wel gelukshormoon genoemd. Het speelt een rol in het je gelukkig en energiek voelen. Daarnaast speelt serotonine een belangrijke rol in onze darmgezondheid. Bij het reguleren van de darmperistaltiek en het beschermen van ons lichaam tegen schadelijke stoffen en micro-organismen. Serotonine kan de darmbarriére verbeteren en ontstekingsreacties remmen.
Een kijktip wil ik je meegeven deze zomer: het nut van optimisme’ – Erik Scherder-. Hij onderzoekt in dit programma het nut van optimisme in ons leven. Ik geloof, net als Erik Scherder ook heilig in optimisme. Hij zet daar wel een kanttekening bij; “mild optimisme”, zodat je beter met tegenslagen kunt omgaan. Vertrouwen hebben in het doel dat je wilt bereiken. Dat vertrouwen zorgt voor minder stress.
Tijdens de lessen, trainingen en workshops die ik geef, speelt hoop, vertrouwen en optimisme een grote rol. Mensen horen vaak in mijn lessen: glimlach of innerlijke glimlach. Daar begint het optimisme; de ogen zijn verbonden met het zenuwstelsel. Door je ogen “zacht” te laten worden, door ze helemaal te ontspannen kun je je hele lichaam ontspannen. Je geeft je lichaam het sein “veilig”. Met zachtheid en respect naar jezelf kijken. Geen strenge blik, maar een uitnodigende blik. Erbij blijven, zonder oordeel.
Deze zachte blik, het milde optimisme oefenen we bij de yogales en kan zo helpend zijn voor een ieder en zeker voor mensen met kanker en met chronische aandoeningen. Met hoop en vertrouwen de zomer in!!

Mini stilte retraite

Met collega Yogadocent Swaen van Parys van Yogamotive organiseer ik op vrijdag 2 augustus een mini stilte retraite.
In deze 3 uur durende ochtend stap je uit de hectiek van de dag en neem je de tijd om stil te worden.
Stilte vereist geen voorkennis of ervaring in meditatie of mindfulness of andere aandacht training. Het beoefenen van stilte werkt versterkend als je het met een groep doet.
Wat kun je verwachten:
* zitmeditatie
* losmaakoefeningen
* zachte en vloeiende yogahoudingen
* hart chakra meditatie Kanuresh
* loopmeditatie
* het werken met klank
* klankmeditatie,
* creatieve verwerkingsopdracht
Inclusief begeleiding door Swaen en Ina, thee en lekkers.
Geef je op voor deze mini stilte retraite!! Ga op zoek naar de stilte in jezelf, ontdek de stilte samen en in de natuur.
Vrijdag 2 augustus: 9.00 – 12.00
Bijdrage: €44,-
Locatie: De yogatent in de tuin bij Ina

Een zonnige zomer toegewenst!!

Lieve mensen rest me jullie een goede zomer toe te wensen.
Geniet van het buiten zijn, het wandelen, een praatje maken met een onbekende, ontdek iets nieuws! Fijne vakantie!


“Zaai een zaad en de aarde zal je een bloem geven. Droom je droom in de lucht en zij zal je een geliefde brengen.”

– Khalil Gibran –

Swaen van Parys en Ina Rozema

2 thoughts on “Here comes the sun and I say it’s alright”

 1. Mijn motto
  Leef je droom
  Droom niet je leven
  Het duurt maar even
  Maak er iets mooi van.
  Fijne zomer
  Ps ook muziek is zon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *