•  

Zachte Herstel Yoga
Zachte Herstel Yoga is een zachte en ontspannende vorm van yoga. Geschikt voor mensen die lichamelijk en/of geestelijk (tijdelijk) extra belast zijn (herstellend na een periode van ziek zijn).
Zachte Herstel Yoga helpt je tijdens en na de behandeling van kanker en kan lichamelijke en psychische klachten verlichten bij/na kanker.
Zachte Herstel Yoga kan helpend zijn bij chronische aandoeningen zoals COPD, vermoeidheidssyndroom, aandoeningen van rug-nek-schouders, fibromyalgie, slapeloosheid, Long-Covid, stress etc.
Zachte Herstel Yoga kan vermoeidheid, slapeloosheid, pijn, stress, angst, depressie en concentratieproblemen verminderen.

Hoe ziet een Zachte Herstel yogales eruit?
De les: We starten de les met een ontspanningsoefening (meestal liggend).
We nemen de tijd om te bewegen, starten langzaam op en de bewegingen zijn rustig, zacht en toegankelijk.
Onderdelen van de les zijn: bewegen, mindfulness, adembewustzijn/oefeningen, ontspannen, yoganidra*, klankoefeningen en visualisatie.
Met mildheid en compassie kijken naar. Zachte flows, zoals een maangroet kan deel uit maken van de les.
De oefeningen zijn zonder vorm van enige prestatie, je mag genieten van de traagheid.

“Schildpadden kunnen meer over de weg vertellen dan hazen”.

Tijdstip:
Woensdagochtend: 9.00 – 10.15
donderdagavond 19.00- 20.15
donderdagochtend: 9.00 – 10.15*
* bij voldoende belangstelling vanaf mei – september.

Werkwijze:
We starten met een intake in combinatie met een privé yogales.
In de intake bespreken we samen jouw klachten, mogelijkheden en doelen. Ook doen we enkele mind-body oefeningen uit het herstel programma.
Zo krijgen wij een beter beeld van jouw mogelijkheden en tegelijkertijd ervaar jij meteen de herstellende effecten op jouw lichaam en geest.
Als afsluiting bespreken we jouw ervaringen en bepaal jij of en hoe je verder wilt. Als je besluit om verder te gaan, bespreken we samen wat het meest gewenst is, individuele begeleiding of deelname aan de groepslessen.

Wat zijn de kosten?
Intake (gesprek + oefeningen): €50,- (60 – 75 min.)

Professionaliteit:
Het programma wordt verzorgd door Ina Rozema. Zij is Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en Yogadocent. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging voor Yogadocenten (VYN) en het kwaliteitsregister Yoga bij kanker.

 

 

* Yoga nidra: wordt ook wel “slaap yoga” genoemd. Het is niet de bedoeling dat je in slaap valt, je blijft wakker en alert en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel volgens een vast patroon tot een diepe ontspanning.
Yoga nidra helpt je beter en dieper slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en versterkt je immuunsysteem. Daarnaast kan yoga nidra helpen tegen angsten, depressie, burn-out.