_DSC3532 Stoelyoga

Stoelyoga is geen aparte yogastroming. Het zijn vooral yogahoudingen van de mat
vertaalt naar een stoel. Bij stoelyoga worden alle houdingen op en rond de stoel
uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of als prop om een houding te vergemakkelijken of juist te intensiveren.

Stoelyoga is voor iedereen, hoewel het vooral voor ouderen en fysiek beperkten uitermate geschikt is.
Beweging levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid op leeftijd.
Stoelyoga is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd, terwijl men de lichaamsgrenzen leert accepteren. Stoelyoga maakt niet alleen het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer door rustgevende adem-en meditatie oefeningen.

Een stoelyoga les bestaat uit ontspannings-en ademhalingsoefeningen, rek-en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, (zelf)massage, concentratietechnieken en meditatie.

Een yogales is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren.
De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek verbeteren. Je word je bewust van je lichaam en leert signalen als stress en vermoeidheid eerder herkennen. Tijdens deze lessen staat ook het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, de lichamelijke en geestelijke gezondheid zal verbeteren bij regelmatige beoefening.

Stoelyoga is geschikt voor iedereen! Niet alleen voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking.
Ook voor scholieren en mensen met een zittend beroep is stoelyoga ideaal! Voor mensen met dementie is er een speciale stoelyogales; elke week wordt dezelfde les met liefde gegeven. _DSC3541

Bedrijfsyoga: tussen de middag 20 minuten yoga met je pak aan en/of je schoenen met hakken!