de yogalessen die ik geef zijn toegankelijk, wat betekent dat ik je in het moment laat ervaren met oefeningen en houdingen die voor een ieder waar nodig aangepast kunnen worden. Het gaat om je eigen persoonlijke beleving binnen de mogelijkheden van jouw lichaam.

De Hatha yoga les bestaat uit lichaamshoudingen en ademoefeningen. De lichaamshoudingen zijn zowel statisch als dynamisch. De houdingen doen we staand, zittend of liggend. Het voelen van de oefeningen maakt je bewust van het effect van de oefening of houding. Tijdens de statische houdingen die langere tijd aangehouden worden, is bewustwording van de adem waar je op gewezen wordt tijdens de les. De adem kan je helpen een houding langer vast te houden of juist meer zachtheid in een houding te laten vinden.


Bij de dynamische houdingen bijvoorbeeld een zonnegroet, maangroet of een reeks uit de Dru yoga∗ leer je adem en beweging aan elkaar te verbinden zodat er een flow ontstaat waarbij het denken kan verstillen.
De les wordt afgesloten met een eindontspanning. De eindontspanning kan uit een body-scan, het aan-ontspannen van lichaamsdelen bestaan of uit een visualisatie, klankoefening. Ook luisteren we naar prachtige muziek of koesteren de stilte aan het eind van de yogales. De les kan variëren in intensiteit.

Graag gezondheidsklachten voor de les melden, zodat ik eventueel kan meedenken over alternatieven binnen de yoga beoefening. Bepaalde houdingen zijn niet geschikt voor mensen met bepaalde klachten, vandaar dat het goed is zowel psychische als lichamelijke klachten te melden. Ik ben echter geen fysiotherapeut of arts. Het is belangrijk om altijd even zelf te overleggen met je behandelend arts, fysiotherapeut of huisarts als je twijfelt over het wel of niet mee kunnen doen aan yoga.

Hatha yoga: dinsdagochtend 10.30

Rustige Hatha yoga:
In deze les is de basis de gewone Hatha yogales. Op een zachte manier creëren we flexibiliteit, balans en kracht.
Er is in deze les veel aandacht voor de adem, meditatie en het soepeler maken van spieren en gewrichten.
Deze les is in principe geschikt voor iedereen. De rustige Hatha yoga wordt ’s avonds gegeven en is iets milder en rustiger dan de Hatha yoga ochtend les.

Maandagavond 19.00 en 20.30

Ervaar wat yoga voor je kan betekenen, maak een afspraak voor een proefles.

Een andere toegankelijke vorm van yoga is stoelyoga. Ook geschikt voor ouderen en fysiek beperkten.

Woensdagochtend: 10.30

*Dru yoga: vindt zijn oorsprong in de Hatha yoga en omvat klassieke yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren (mudras), affirmaties (positieve gedachten die je door herhaling steeds meer gaat geloven), heldere visualisaties en krachtige reeksen van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden.
bron- www.druyoga.nl-

De yogales van Ina is altijd het toetje van mijn vrije dag, ik kijk er echt naar uit en als ik een keer niet kan mis ik het. De lessen zijn niet “zweverig” maar juist in het hier en nu. De houdingen en technieken zijn ook thuis prima te doen en toe te passen in situaties. Behalve dat is de groep en omgeving gezellig en vertrouwd. Er is plek en ruimte voor beginner en gevorderde omdat Ina oog heeft voor alle niveau’s. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke thee na afloop gehad...
De yogalessen van Ina hebben een fijne opbouw waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Muziek, oefeningen, meditaties en teksten sluiten naadloos op elkaar aan. De yogalessen helpen mij om in balans te blijven.
Ina geeft op een hele afwisselende manier les. Ze geeft goed aan hoe je een oefening zwaarder of lichter kan maken. Zo kan een ieder meedoen op zijn of haar niveau.

Jeanet: Yoga bij Zunne is een echte aanrader. Ina geeft gevarieerde lessen waarin er aandacht is voor body en mind. Afgelopen week stond ont stressen centraal, een heerlijk uurtje met ontspannende oefeningen. Er zijn ook lessen met speciale aandacht voor bijvoorbeeld de rug of de buikspieren. We sluiten af met een kop thee om vervolgens heerlijk ontspannen naar huis te gaan.