Rustige Hatha yoga

In deze les is de basis de gewone Hatha yoga. Op een zachte manier creëren we flexibiliteit, balans en kracht.
Er is in deze les veel aandacht voor de adem, meditatie en het soepeler maken van spieren en gewrichten.
Deze les is in principe geschikt voor iedereen.

de yogalessen die ik geef zijn toegankelijk, wat betekent dat ik je in het moment laat ervaren met oefeningen en houdingen die voor een ieder waar nodig aangepast kunnen worden. Het gaat om je eigen persoonlijke beleving binnen de mogelijkheden van jouw lichaam.

De Rustige Hatha yogales bestaat uit lichaamshoudingen en ademoefeningen. De lichaamshoudingen zijn zowel statisch als dynamisch. De houdingen doen we staand, zittend of liggend. Het voelen van de oefeningen maakt je bewust van het effect van de oefening of houding. Tijdens de statische houdingen die langere tijd aangehouden worden, is bewustwording van de adem waar je op gewezen wordt tijdens de les. De adem kan je helpen een houding langer vast te houden of juist meer zachtheid in een houding te laten vinden.

Bij de dynamische houdingen bijvoorbeeld een zonnegroet, maangroet of een reeks uit de Dru yoga∗ leer je adem en beweging aan elkaar te verbinden zodat er een flow ontstaat waarbij het denken kan verstillen.
De les wordt afgesloten met een eindontspanning. De eindontspanning kan uit een body-scan, het aan-ontspannen van lichaamsdelen bestaan of uit een visualisatie, klankoefening. Ook luisteren we naar prachtige muziek of koesteren de stilte aan het eind van de yogales. De les kan variëren in intensiteit.

Graag gezondheidsklachten voor de les melden, zodat ik eventueel kan meedenken over alternatieven binnen de yoga beoefening. Bepaalde houdingen zijn niet geschikt voor mensen met bepaalde klachten, vandaar dat het goed is zowel psychische als lichamelijke klachten te melden. Ik ben echter geen fysiotherapeut of arts. Het is belangrijk om altijd even zelf te overleggen met je behandelend arts, fysiotherapeut of huisarts als je twijfelt over het wel of niet mee kunnen doen aan yoga.

Dinsdagochtend 10.30
Maandagavond 19.00 

Ervaar wat yoga voor je kan betekenen, maak een afspraak voor een proefles.

Een andere toegankelijke vorm van yoga is stoelyoga. Ook geschikt voor ouderen en fysiek beperkten.

Woensdagochtend: 10.45

*Dru yoga: vindt zijn oorsprong in de Hatha yoga en omvat klassieke yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren (mudras), affirmaties (positieve gedachten die je door herhaling steeds meer gaat geloven), heldere visualisaties en krachtige reeksen van houdingen die vloeiend en toch dynamisch uitgevoerd worden.
bron- www.druyoga.nl-

De yogales van Ina is afwisselend. Plezier is voor mij belangrijk. Ina heeft een fijne stem en ik ga de lessen zeker aanbevelen. - Berta-
De yogalessen van Ina zorgen voor ontspanning; het samenzijn met elkaar en jezelf mogen zijn vind ik belangrijk. Bij Ina in de tuin is de les perfect - Roelinda-
Wat ik waardeer in de lessen die Ina geeft is de variatie en de buitenlessen zijn daar onderdeel van. Meditatie vind ik (toch wel) fijn, met wat spierontspanning en ademoefeningen. Soms uit je comfortzone komen dmv ritmisch bewegen is ook wel eens goed. - Jaap-

Ina geeft hele fijne lessen, legt goed uit en in een rustige omgeving en goede sfeer. – Annie-

Het niets moeten; alles mag; ook op je eigen manier een houding uitvoeren is erg prettig. De rust die je uitstraalt tijdens het lesgeven en ook de lach vind ik fijn. -Jeanet_