10 jarig Jubileum bedrijf

Op 6 januari 2014 heb ik mijn bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en is er veel veranderd. Ik neem jullie mee terug in de tijd en we blikken vooruit.

YoKiCoe : Yoga voor Kinderen in Coevorden en omgeving. Zo zijn we ooit begonnen en dat klinkt heel lang geleden. šŸ˜‰ Met veel plezier ouder en peuteryoga, kinderyoga en tieneryoga gegeven in Bergentheim en Coevorden (Steenwijksmoer). Ook met diverse opdrachten voor scholen en instellingen heb ik kinderen mogen laten kennismaken met spelen, bewegen en ontspannen.

Langzamerhand werd het aanbod meer verlegd naar het geven van yogalessen aan volwassenen en het individueel begeleiden van kinderen/jongeren. Het aanbod werd uitgebreid met Mind-Walk; waar ik mijn passie voor wandelen combineer met yoga.
De yogalessen werden meer gericht op specifieke doelgroepen: Herstel Yoga voor mensen met chronische klachten en tijdens en na behandeling van kanker.

Een andere naam was passend en werd in 2020 Zunne; het Drentse woord voor zon. Zunne, yoga, coaching en wandelen! Met Zunne wil ik mensen laten stralen en hun eigen kracht laten ontdekken, die een ieder in zich heeft. Met meer lichaamsbesef en een liefdevolle blik naar jezelf.
Bewegen, ontspannen, stil zijn, de (innerlijke) natuur ontdekken, spelen, (jezelf) zijn. Straal en wees je eigen zon.
Mijn drijfveer is om yoga zo toegankelijk mogelijk aan te bieden. Yoga beoefening is geschikt voor iedereen. Leren luisteren naar je lichaam, samen zoeken naar jouw mogelijkheden.

Logo-Zunne-Y+C+W

Dit jubileum laten we niet ongemerkt voorbij gaan. We vieren en kijken met dankbaarheid terug.
In januari krijgt elke deelnemer aan de yoga en Mind-Walk lessen een cadeautje.
In februari volgt een volgende digitale actie voor elke deelnemer.
Veel te leuk om hier te veel over uit te wijden. Ja ik hou van verrassingen!!

Terugkijkend naar 2023 en vooruitkijkend naar 2024:
-Dankbaar dat ik Hatha Yoga, Herstel-Yoga en Stoel Yoga mag geven.
-Dankbaar als assistent trainer bij de 10 daagse specialisatie voor yogadocenten: Herstel-Yoga bij kanker. Waar ik mag leren en yoga vanuit het hart mag verbinden en doorgeven.
-Dankbaar voor de start-up van de lessen Herstel Yoga bij kanker bij Zwichelstee; elke laatste donderdag ochtend van de maand in Coevorden. Ook voor het enthousiaste team gastdames!
-Dankbaar voor de trainingen Mind-Walk; in april start een nieuwe 10 weekse training! Geef je alvast op!
-Dankbaar voor de Mind-Walk Wieder: waarin ik maandelijk mensen die de Mind-Walk training hebben doorlopen meeneem de natuur in; naar de stilte….
-Dankbaar voor de individuele begeleiding welke ik geef aan kinderen/jongeren en volwassenen.

Op een professionele manier verbind ik de body en mind technieken van de yoga met technieken uit de hulpverlening. Hoe mooi is het dat yoga/mindfulness steeds vaker als complementaire zorg (naast de reguliere zorg) wordt aangeboden. We zien hierbij de hele mens: lichamelijk, emotioneel, mentaal, spiritueel en sociaal. Je bent meer dan alleen je gedachten of je lichaam..
Hoe mooi is het dat in steeds meer ziekenhuizen in Nederland integratieve zorg wordt aangeboden. O.a. de poli integratieve zorg voor oncologische patiƫnten in het Isala te Zwolle.
De vier belangrijkste pijlers van integratieve zorg zijn:
1. CliĆ«nt – hulpverlener relatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid
2. combineert reguliere geneeskunde met aanvullende (complementaire) methodes die effectief en veilig zijn.Ā 
3. Naast aandacht voor de ziekte ook veel aandacht voor welzijn en gezondheid;
4. aandacht voor leefstijl en preventie;
De integratieve zorg is een aanvulling op de oncologische zorg, geen vervanging ervan.
Komend jaar ga ik verder met deze verbinding te creƫren en breidt deze verder uit. Nieuwsgierig naar regionale mogelijkheden.

Ik zie je graag in 2024!!!

Zonnige groet, Ina

Ā 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *