Yogadocent en sociaal pedagogisch hulpverlener Ina Rozema (1971) is eigenaar van Zunne Yoga.
Zij is begonnen met het geven van kinderyoga in 2011: eerst op haar werk: Medisch Kinderdagverblijf en later met haar bedrijf YoKiCoe kinderyoga. Ina geeft yoga aan volwassenen sinds 2015.
Ze woont samen met haar man net buiten het dorp Steenwijksmoer, in de gemeente Coevorden.
Ina geniet van het wonen op het platteland; de ruimte, de uitgestrektheid en de natuur. Regelmatig is ze te vinden samen met de hond in het veld of de bossen.

 

Ina wandelt graag. Tijdens het wandelen komt ze tot rust. Er ontstaat ruimte tijdens het wandelen.
Een andere passie van haar is muziek. Ina houdt ervan om te experimenteren; stilte, klankschalen, kosha’s, het luisteren naar of samen zingen van mantra’s, maar ook (pop)muziek kun je horen tijdens een yogales. Muziek is emotie: blijdschap, verdriet, boosheid; geraakt worden door muziek of door de schoonheid van de natuur of de stilte. Dit deelt Ina tijdens de les/wandeling.De combi (jeugd)hulpverlening en yoga tekent het bedrijf Zunne en maakt het uniek.
Ina geeft individuele lessen/coaching afgestemd op de hulpvraag/wens van de persoon. Ze is als zelfstandig jeugdzorgwerker werkzaam voor Centrum Onderwijsondersteuning en Begeleiding (COB). Daar combineert ze technieken en haar ervaring uit het werken in de jeugdzorg met lichaamsgericht werken.

 


Haar drijfveer is om yoga op een toegankelijke manier aan te bieden. Naast reguliere zorg aanvullend yoga als complementaire zorg aanbieden. Veilig, als ondersteuning bij behandeling, om bijvoorbeeld klachten als pijn, angst, vermoeidheid en onrust te verminderen of om de kwaliteit van leven te verbeteren. Tegenwoordig kom je daarom wel de term ‘integrative medicine’ tegen, die aangeeft dat complementaire zorg meer geïntegreerd is in de behandeling. Lees ook dit artikel vanuit het Rijnstate Ziekenhuis. Herstel-Yoga bij kanker is onderdeel van het ‘integrative medicine’ gedachtengoed.
Ina is assistent trainer bij de specialisatie voor yogadocenten Herstel-Yoga bij kanker.“Met Zunne laat ik mensen stralen; men kan de eigen kracht ontdekken die een ieder in zich heeft. Elk mens heeft een zelfherstellend vermogen welke versterkt kan worden. Zo kan gezondheid verbeterd worden en psychische klachten verminderd”.