Kinderen

Elk kind is bijzonder en uniek. Als een kind niet lekker in zijn vel zit, is het fijn dat iemand met je mee kan lopen en de verbinding kan aangaan met de mogelijkheden en de eigen kracht die elk kind bezit. Iemand met een professionele blik, enthousiast, nuchter en speels, vanuit begrip en acceptatie.

Als coach werk ik lichaamsgericht en via spel/creativiteit.
Er wordt ervaringsgericht gewerkt: dus door te doen. Om het geleerde te onthouden helpt herhaling en regelmaat.
Een kind wordt uitgenodigd de oefeningen thuis ook toe te passen om de werking te versterken. Herhaling draagt ook bij aan het gevoel van veiligheid, o.a. bij kinderen die moeite hebben met veranderingen. Een kind leert zo zijn eigen ruimte en grenzen ontdekken op een positieve, prettige manier!

kinderyoga veer handen

Er wordt gewerkt met oefeningen uit o.a. de yoga, mindfulness, therapeutisch spel, kunstzinnige werkvormen, verhalen, massage, visualisaties en wandelen.

 

In het telefonisch kennismakingsgesprek bespreken we kort je zorg of hulpvraag en licht ik mijn werkwijze toe. Een intakegesprek met de ouders en het kind kan gepland worden bij het kind thuis, in mijn praktijkruimte thuis of ik maak gebruik van een ruimte op locatie.
Tijdens de coachmomenten zet ik diverse werkvormen in. Vaak zijn 5 a 6 afspraken voldoende om met de nieuwe inzichten weer vooruit te kunnen. Hiernaast kan het ook zijn dat er meer tijd nodig is, dat er samengewerkt wordt met andere disciplines zoals diëtist, fysiotherapeut of instelling. De coaching/yoga wordt in jouw tempo gegeven, de regelmaat en herhaling welke in de opbouw van de les zit, draagt bij aan het gevoel van veiligheid

Samenwerkingsverband
Als yogadocent en lichaamsgericht coach ben ik aangesloten bij Samen Sterk Zorg, een netwerk van zorgverleners. Ieder werkt vanuit zijn eigen specialisatie. Wij versterken elkaar, maken gebruik van elkaars expertise en verwijzen waar nodig door naar elkaar.
Coaching (deels) vergoed krijgen?
Kinderen, tieners en volwassenen uit bepaalde gemeentes in Drenthe en Overijssel kunnen de coaching (deels) vergoed krijgen wanneer je een verwijzing van de huisarts of de gemeente krijgt voor coaching bij mij via Samen Sterk Zorg.
Op de website samensterkzorg.nl kun je zien of jij hiervoor in aanmerking kunt komen. Heb je vragen hierover? Ik vertel je graag meer.

 

 

 

Ik heb deelgenomen aan het Kidslife programma en heb door de begeleiding van Ina geleerd dat ik over mijn buik kan praten met iemand. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik geloof erin dat ik het wel kan!! Deze individuele begeleiding heeft mij supergoed geholpen.
Ina heeft mijn jongste dochter geholpen. In een aantal yoga coachings heeft ze op een leuke manier geleerd met haar buikpijn om te gaan. Ze zal er waarschijnlijk nooit van genezen maar het beheerst haar leven nu minder en ze weet goed wat ze kan doen als haar buik pijn doet. De leuke manier waarop ina de les geeft en de ongedwongenheid hebben mijn dochter erg geholpen.
Ik vind de yoga echt super leuk en gezellig en ik word er rustig van. We doen veel houdingen met z'n tweeën of alleen, ook hebben we soms en les met yoga ballen en dat vind ik erg leuk.Als laatst hebben we een relaxte eindontspanning en een lekker kopje chocothee.