Kinderen

Elk kind is bijzonder en uniek. Als een kind niet lekker in zijn vel zit, is het fijn dat iemand met je mee kan lopen en de verbinding kan aangaan met de mogelijkheden en de eigen kracht die elk kind bezit. Iemand met een professionele blik, enthousiast, nuchter en speels, vanuit begrip en acceptatie.

Als coach werk ik lichaamsgericht en via spel/creativiteit.
Er wordt ervaringsgericht gewerkt: dus door te doen. Om het geleerde te onthouden helpt herhaling en regelmaat.
Een kind wordt uitgenodigd de oefeningen thuis ook toe te passen om de werking te versterken. Herhaling draagt ook bij aan het gevoel van veiligheid, o.a. bij kinderen die moeite hebben met veranderingen. Een kind leert zo zijn eigen ruimte en grenzen ontdekken op een positieve, prettige manier!

kinderyoga veer handen

Werkwijze:
* yoga
* mindfulness
* spel
* creatieve opdrachten
* visualisaties
* wandelen/natuur
* Oplossingsgericht
* Affirmaties
* NLP
* Ademoefeningen
* Ontspanningsoefeningen
* Zintuigspelletjes
* Helende verhalen
* (Zelf)-massage over de kleding heen
* Diverse andere creatieve oefeningen
* Diverse tips en oefeningen voor thuis

In een telefonisch kennismakingsgesprek bespreken we kort je zorg of hulpvraag en licht ik mijn werkwijze toe.
Een intake/eerste coachingssessie met de ouder en het kind kan gepland worden bij het kind thuis, in een coachingsruimte op locatie.
Vaak zijn 5 afspraken voldoende om met de nieuwe inzichten weer vooruit te kunnen. Hiernaast kan het ook zijn dat er meer tijd nodig is, dat er samengewerkt wordt met andere disciplines zoals diëtist, fysiotherapeut of instelling. De coaching wordt in jouw tempo gegeven, de regelmaat en herhaling welke in de opbouw van de coaching zit, draagt bij aan het gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Kidslife Drenthe
Wat is Kidslife? Een programma voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van 6-18 jaar. Wat dit programma uniek maakt is het samenwerkingsverband met o.a. kinderartsen, huisartsen en GGD en de looptijd welke voor onbepaalde tijd is. Ieder kind krijgt een programma dat speciaal op hem/haar is afgestemd.
Kids Life is een samenwerking tussen psycholoog, diëtist, (kinder)fysio en zorgverlener.
Als zorgverlener ben ik aangesloten bij Kidslife.
Je kiest als ouder en kind samen je eigen hulpverlener.
Als je voor mij kiest ga ik in eerste instantie met het kind/jongere aan de slag, het gezin wordt ook betrokken/meegenomen bij de coaching.
De coaching is lichaamsgericht en creatief. We werken op een speelse en ontspannen manier aan bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen en het lekker in je vel zitten. 

 

 

Ik heb deelgenomen aan het Kidslife programma en heb door de begeleiding van Ina geleerd dat ik over mijn buik kan praten met iemand. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik geloof erin dat ik het wel kan!! Deze individuele begeleiding heeft mij supergoed geholpen.
Ina heeft mijn jongste dochter geholpen. In een aantal yoga coachings heeft ze op een leuke manier geleerd met haar buikpijn om te gaan. Ze zal er waarschijnlijk nooit van genezen maar het beheerst haar leven nu minder en ze weet goed wat ze kan doen als haar buik pijn doet. De leuke manier waarop ina de les geeft en de ongedwongenheid hebben mijn dochter erg geholpen.
Ik vind de yoga echt super leuk en gezellig en ik word er rustig van. We doen veel houdingen met z'n tweeën of alleen, ook hebben we soms en les met yoga ballen en dat vind ik erg leuk.Als laatst hebben we een relaxte eindontspanning en een lekker kopje chocothee.