Natuur Coaching

Samen naar buiten, genieten van het wandelen, de natuur, de omgeving in je opnement.
Het naar buiten gaan in de natuur heeft een helend effect.

Wist je dat ’s ochtends naar buiten gaan gezond is.
Als je ’s avonds vaak wakker ligt, heb je misschien de neiging om je ’s ochtends nog eens om te draaien. Maar mogelijk heb je dan juist meer daglicht nodig. Vooral ochtendlicht helpt je sneller moe te worden en op tijd in slaap te vallen. Daglicht (zonlicht) hebben we nodig voor de aanmaak van vitamine D. Wat belangrijk is voor onze biologische klok. Door daglicht maak je ook meer melatonine aan wat belangrijk is voor een goede nachtrust.

Soms lukt het even alleen niet meer en heb je een extra steuntje in je rug nodig dan kun je kiezen voor een wandel/natuurcoach. bijvoorbeeld bij  klachten als burnout of als je veel stress ervaart.

In mijn coaching maak ik gebruik van de omgeving als een soort tweede coach. Door regelmatig tijdens de sessie te wandelen, wordt het gesprek gevarieerder omdat je steeds door een andere omgeving komt. Het wandelen is ook belangrijk om het lichaam in beweging te brengen waardoor gedachten, gevoelens en energie in beweging komen en de hersenen geprikkeld worden.

De natuur levert een belangrijke bijdrage aan het gesprek. Alles wat je waarneemt kan een symbolische boodschap voor je zijn.
Bijvoorbeeld iemand moet een beslissing nemen, soms kan het maken van een beslissing lastig zijn.
De eigenwaarde en zelfvertrouwen kan vergroot worden door oefeningen uit de yoga, mindfulness en meditatie. Aangevuld met opdrachten in de natuur en meditatief wandelen. Een kruispunt van wegen kan symbool staan voor de mogelijkheden die iemand ervaart, de paden kunnen we samen ontdekken door er over te gaan lopen.

Bewustwording even stil staan bij, de loopsnelheid variƫren en wandelen in stilte dit alles kan helpend zijn in het coachingstraject.

Ik ga graag met jou op pad.
Uit je hoofd en in je lijf!

Wandelen is het beste medicijn!

De benen zijn de wielen van creativiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *