Een week zonder sociale media

Tijdens de voorjaarsvakantie gaf ik geen yogalessen en coaching. Om de automatische piloot te doorbreken, nam ik mezelf voor om deze week zonder sociale media door te brengen. Hoe is dit? Mis ik het en wat levert dit mij op?

Om dit besluit makkelijker te maken verwijderde ik Facebook en Twitter uit de geschiedenis van mijn telefoon. Ik heb om het mezelf lastiger te maken om in te loggen al geruime tijd geen Facebook en Twitter apps op mijn telefoon. Zo moest ik deze week als ik op sociale media zou willen, eerst weer inloggen, wat me er aan herinnerde dat dit niet de bedoeling was.
Als ik dan op de bank zat en mijn telefoon pakte, kon ik de telefoon een stuk sneller weer wegleggen. Heeft iemand mij geappt? Nee, dan kon ik eventueel nieuws gaan kijken. Een stuk sneller ging ik weer offline.
De neiging was er wel en daar werd ik me bewust van; even op Facebook kijken…..oh nee. Hoe vaak ik dit dan in eerste instantie deed…

Heb je dan helemaal niet gekeken vraag je je misschien af?
Ik kreeg een link op de whatsapp dat er ergens yogamatjes te koop aangeboden werden. Toen ik op de link klikte kwam ik op Facebook uit. Oh dus als ik het bericht van de yogamatjes wilde lezen, moest ik wel op Facebook. Hoe snel je daar dan weer naar toe verwezen wordt….

Al met al vond ik het heerlijk deze week. Voor mijn gevoel had ik meer tijd. Tijd om me echt in dat boek te verdiepen, zonder even tussendoor sociale media te checken. Tijd om één ding tegelijk te doen en meer concentratie. Hoe vaak we dan zelf de afleiding zoeken, viel me op. Het gaf me, na enige gewenning RUST! Tijd om op te ruimen en tijd om een nieuwe workshop voor te bereiden. Tijd om bewust de tijd door te brengen zoals ik dat zou willen!

Het opruimen brengt me naar de Nationale Opruimweek. Op vrijdag 27 maart organiseert Zunne yoga samen met Opgeruimd Jezelf zijn, Total Eco Bodycare en Aline van de Haar coaching workshops omtrent het thema opruimen.
In De Bovenkamer (boven De Readshop) in Coevorden ’s middags en ’s avonds kun je o.a. genieten van een stoelyoga les.
Wat heeft yoga met opruimen te maken? Opruimen gaat nl. niet alleen over spullen, maar we kunnen ons ook vasthouden aan herinneringen, emoties en gevoelens. Yoga beoefening kan “schoon schip” maken door middel van ademoefeningen, yogahoudingen en meditatie. Het leven kan heel eenvoudig zijn, als je in het moment leeft. En je jezelf niet vast ketent aan allerlei gewoontes. Bijvoorbeeld door niet steeds op je sociale media te kijken.
Aandacht, geduld, ruimte creëren in lichaam en geest, zodat je ruimte, helderheid en meer inzicht krijgt in je leven. De sleur verdwijnt, waardoor nieuwe energie ontstaat. Energie die we in het voorjaar prima kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een voorjaarsschoonmaak te houden. Wat nog meer rust en ruimte oplevert!

We zien je graag 27 maart!! En in de meivakantie neem ik weer een sociale media break.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *