Yoga voor iedereen

Veel mensen hebben bij yoga het idee dat je mediterend ontzettend lang in een moeilijke houding moet zitten. Ook hammmmm kaas kreeg ik wel eens terug van tieners die dan duim en wijsvinger tegen elkaar deden, met gesloten ogen gingen zitten en in de lach schoten als ik vroeg wat yoga was.
In yogatijdschriften of artikelen komen nogal eens afbeeldingen voorbij van ingewikkelde houdingen waarin mensen zich als het ware wringen. Is dat nu yoga? Heeft het iets met yoga te maken?
Klopt dit beeld met de yogalessen die ik geef?

Wat is yoga? “Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. Yoga is naast een filosofie ook een leefwijze en een oefen methode die gaat over het verbinden en in evenwicht brengen van alle lagen van ons bestaan die tegengesteld lijken te zijn (lichaam en geest, buiten en binnen, spanning en ontspanning, enz). Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen li­chaam.
Yoga is niet prestatiegericht. Het bestaat uit meer dan yogahoudingen; ook uit bewustwording en ontspanning. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. ” (bron: www.yoganederland.nl)

De yogalessen die bij Zunne yoga gegeven worden zijn toegankelijk en laagdrempelig. Mensen kennis laten maken met yoga of stoelyoga. Ieder kan de oefeningen beleven op zijn eigen manier en toepassen in zijn eigen leven. Op 29 januari start een blok van 5 stoelyoga lessen bij Aleida Kramer in Coevorden. De lessen vinden om de week plaats en er zijn nog een aantal stoelen vrij. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor fysiek beperkten of ouderen. De houdingen vinden op en naast de stoel plaats.
Blijven bewegen op een veilige en plezierige manier dat is wat we met stoelyoga doen!

Naast de stoelyoga lessen biedt Zunne yoga ook hatha yoga lessen aan in Coevorden en Schoonebeek. Maak een afspraak voor een proefles en ervaar wat yoga voor jou kan betekenen. Ervaar meer rust en minder stress in een ontspannen sfeer. Wie weet tovert de yogales een glimlach op je gezicht als je terug denkt aan hammmkaas 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *