Welkom Zunne

Tijd voor verandering. Eigenlijk verandert alles en altijd. Alles is continue in beweging. Dat brengt veel goeds maar kan soms ook behoorlijk lastig zijn. Meestal zijn wij mensen niet zo goed in veranderen. We hebben tijd nodig om ons aan te passen aan veranderingen in ons leven. Factoren als onzekerheid en angst voor het onbekende spelen een rol. Leven in het moment dat is wat we met yoga, mindfulness nastreven.

Mijn leven stond de laatste jaren in het teken van zorgen voor.
Zorgen voor mezelf, laat ik daar mee beginnen, niet dat ik daar altijd als eerste aan dacht 😉 Zorgen als mantelzorger voor mijn moeder. Dat heb ik met liefde gedaan.
Samenleven met mijn man en zorgen dat we elkaar de tijd en aandacht geven. Werken bij Invita, de sportschool, waar ik mijn eerste yogalessen vorm mocht geven. In 2014 heb ik met veel passie en plezier mijn eigen bedrijf YokiCoe yoga opgericht. Wat heb ik genoten en veel geleerd van het geven van de yogalessen en workshops voor kinderen. In december 2018 heb ik de 4 jarige yogadocent opleiding succesvol afgerond.
Gedurende het afgelopen jaar werd de mantelzorg voor mijn moeder steeds intensiever. Dat was de verandering welke toen plaats vond. Ik zocht een balans in het werk als zelfstandige, het werken bij de sportschool en het zorgen voor mezelf en de mensen om me heen.
Soms wilde ik dat het anders was, oh ik wist welke richting ik op wilde gaan, me meer focussen op het geven van de yogalessen en mijn eigen bedrijf uitbreiden. De tijd was daar op dat moment niet rijp voor, ik moest opdrachten afzeggen omdat er simpelweg letterlijk en figuurlijk geen ruimte voor was.
Een intense periode waarin ik veel gehuild heb, me enorm gesteund voelde door de lieve mensen om me heen. Ook hond Floyd was er voor me als ik in huilen uitbarstte, om een heerlijke troostende knuffel te bieden.
Het verzorgen en er zijn voor mijn lieve moeder, die steeds verder achteruit ging, mijn werk bij de sportschool en mijn eigen bedrijf runnen, maakten wel eens dat ik me klem voelde zitten. Aan de andere kant kon ik dan ook beseffen, dit is wat het nu is. Er is geen ruimte voor iets anders.

Leven in het nu en genieten van de kleine geluksmomenten, dit deed mijn moeder steeds bewuster in haar laatste levensmaanden. “kijk eens wat is de heg mooi groen he” zei ze dan tegen me als we samen naar buiten keken.
Mijn moeder is eind september overleden. Vanuit liefde kijk ik met dankbaarheid terug op het afgelopen jaar. Dat ik er voor haar mocht zijn….en zij voor mij.
In de periode daarna merkte ik dat er ruimte ontstaan was. Naast verdriet en gemis voelde ik naast letterlijk meer bewegingsruimte, ook een soort grenzeloze ruimte waarin ik gewoon ik kan zijn.
Deze ruimte zorgt voor verandering.

Vanaf 1 januari stop ik met mijn baan bij de sportschool.
Mijn bedrijf YokiCoe yoga houdt in deze vorm op met bestaan.
Mijn nieuwe bedrijfsnaam wordt Zunne. Welkom Zunne!!
Zunne, het Drentse woord voor zon. Met Zunne richt ik me op drie peilers: yoga, coaching en wandelen. Met vertrouwen, plezier en vrijheid 2020 ingaand, levend in het moment en genietend van de ontmoetingen met jullie.

6 thoughts on “Welkom Zunne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *