5 jaar YokiCoe yoga

Vanuit het werken in de Jeugdzorg in 2010 een therapeutische kinderyoga docentopleiding gedaan en in 2011 een holistische kinderyogadocent opleiding, beide bij Arterre in Nijmegen. Veel geleerd, de basis gelegd voor het begeleiden met yoga. Daarnaast voelde het ook als een cadeautje voor mezelf met de auto naar Nijmegen. Inspiratie opdoen, zelf spelen, bewegen en ontspannen. In een periode dat mijn vader ziek was en uiteindelijk overleed…..

5 jaar? Ja 5 jaar geleden in 2014 heb ik de stap gezet om YokiCoe kinderyoga op te richten.
Lessen ouder-peuteryoga in het dorpshuis in Steenwijksmoer, workshops kinderyoga op scholen en kinderyogalessen in Bergentheim in een ruimte bij de praktijk van Anne Lau en tieneryogalessen bij Natasja Tijhuis in Coevorden.
Dat was het begin, dankbaar voor alle lieve mensen die hun ruimte ter beschikking stelden, zodat ik de lessen en workshops kon geven.

In 2015 ben ik begonnen met de 500 uurs opleiding tot Hatha yogadocent bij Namo Namah in Westerbroek. Vanuit verbinding en nieuwsgierigheid aan de opleiding begonnen, waarbij mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn persoonlijk yogapad voorop stond. Me ontwikkelen tot een yogadocent van onbewust onbekwaam tot onbewust bekwaam. Wat voor soort yoga geef je… vragen mensen me wel eens. De basis is Hatha yoga, maar eigenlijk is het Ina yoga. 🙂 Ik neem alle ervaringen mee, de opleidingen, mijn levenservaring en mijn eigen persoonlijkheid, Loslaten wat niet bij me past en meer doen waar ik blij van wordt, maakt dat ik nu de yogadocent ben die ik ben.

Van YokiCoe kinderyoga naar YokiCoe yoga. En waar staat die naam nu voor: yoga kinderen Coevorden daar is het de afkorting van. Een speels logo gericht op kinderen. In de afgelopen 4 jaar, zijn de volwassenen erbij gekomen en geef  ik inmiddels meer les aan volwassenen dan aan kinderen. De focus is veranderd, de naam en het aanbod past niet meer……

Dit jaar wordt hier aangewerkt; een nieuwe naam, wat ga ik aanbieden, wat behoud ik en wat laat ik los….
Een aantal zaken zijn al duidelijk; de yogalessen voor volwassenen blijven. Zo blij met de groepen bij Invita Active en In2dance.
Enkele mensen van de dinsdagochtendgroep geef ik inmiddels 4 jaar yogales. Yoga geeft mij tevredenheid, rust en bewustwording en dit wil ik anderen ook graag laten ervaren.
Waar ik verder blij van wordt zijn de coachingstrajecten, die ik mede door aansluiting bij SamenSterkZorg meer leven ingeblazen heb. Waar twee werelden als het ware samen komen; die van de (jeugd)zorg en de yoga. Ik help graag mensen weer positief te kijken, waarbij de bewustwording van mogelijkheden voorop staat en het ontdekken wie ze zijn en wat ze nodig hebben.

Lieve mensen dank voor het vertrouwen in deze 5 jaar en de koers wordt uitgezet. ik ontmoet je graag ergens onderweg.
“Learning to be happy, with what I have, while working for what I want”.
“Laat je kind dansen op zijn eigen muziek”.

Ina