Yo Ga je mee in 2018

2018 een jaar met nieuwe kansen, uitdagingen en nieuw aanbod bij YokiCoe yoga.

Tijdens de yogalessen was er aandacht voor de kracht van gedachten. Met de tieners het filmpje van Emoto over de waterkristallen gekeken. Emoto was een Japanse onderzoeker, zo deed hij o.a. onderzoek naar water. Volgens Emoto hebben ijskristallen mooiere vormen en zijn ook meer symmetrisch wanneer het water waaruit ze gevormd worden is blootgesteld aan esthetisch “mooie” dingen (vriendelijke woorden, zachte muziek, afbeeldingen van mooie landschappen) dan wanneer het wordt blootgesteld aan esthetisch “lelijke” dingen (gescheld, dissonante muziek, natuurgeweld).

Een mens bestaat voor een groot deel uit water; daarom is het belangrijk een positieve omgeving om je heen te hebben en om positieve gedachten te hebben. ” Energie gaat naar waar de aandacht is”. Merk je negatieve gedachten op, wordt je er bewust van. In de yogales werd opgemerkt dat dit best lastig is. Dat merk ik zelf ook; gedachten blijven komen en gaan en daar zijn zeker ook negatieve gedachten bij; over jezelf, over anderen. Toch is bewustwording stap 1.
Focus dan op het positieve; net alsof je iets bereikt hebt. Door yoga, meditatie, maar ook door dansen of zingen kun je ruimte creëren. Ruimte voor nieuwe energie, welke nieuwe positieve mogelijkheden biedt.
Door je bewust te worden van de kracht van je gedachten kun je je energieker voelen. Vraag jezelf af zijn je gedachten liefdevol? Niet? Maak ze liefdevol.

In2dance
Sinds januari geeft YokiCoe yoga bij dansstudio In2dance yoga voor volwassenen. Een enthousiaste groep dames volgt wekelijks op de donderdagavond les.

Stoelyoga
Stoelyoga is nieuw binnen het aanbod van YokiCoe yoga. Het is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Bij stoelyoga worden alle yogahoudingen op en rond de stoel uitgevoerd. De stoelyoga lessen kunnen voor bedrijven worden aangeboden bijvoorbeeld als lunchyoga. Hiernaast is stoelyoga geschikt voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met een fysieke beperking.

Kinderyoga in Gramsbergen
Via Hardenbergkids biedt YokiCoe yoga 2 kennismakingslessen kinderyoga 4-8 jaar aan in Gramsbergen. Op 7 en 21 maart; aanmelding via Hardenbergkids.nl

Combatyoga voor tieners in De Krim
Via Hardenbergkids biedt YokiCoe yoga 2 kennismakingslessen combatyoga voor tieners van 10-15 jaar aan. Op 8 en 15 maart; aanmelding via Hardenbergkids.nl

Ik wens jullie veel yogaplezier in de eerste maanden van 2018!

Yogagroet,