Yoga en meer…..

Beste lezer,

Naast yoga geniet ik van en…en….en….soms roep ik mezelf dan tot halt om het weer kleiner en specifieker te maken.
Deze dynamiek kenmerkt wie ik ben. Voor mij voelt het goed om yogalessen te geven en in de lessen o.a. verhalen en wandelen te verweven.
Wat is er leuker dan wegdromen bij een verhaal of buiten met een ademteug de frisse lucht tot je te nemen en je bewust te worden d.m.v. je zintuigen van het zijn in het hier en nu.

Stoerr-verhaal
De kracht van het voorlezen kom je tegen in het vertellen van een stoerr-verhaal.
Een stoerr-verhaal heeft een helende werking en is speciaal geschreven om je kind te leren omgaan met moeilijke dingen. De kracht van zo’n verhaal zit hem erin dat het kind zich identificeert met de hoofdpersoon van het verhaal.
Je kind wordt blij van het verhaal, dat speciaal voor hem geschreven is. Het verhaal schetst een positief beeld voor het kind en biedt nieuwe mogelijkheden of draagt oplossingen aan voor een probleem.

Een stoerr-verhaal kan ondersteunend worden ingezet tijdens een moeilijke fase bij. bij echtscheiding, faalangst of rouw. Een stoerr-verhaal kan ook een positieve invloed hebben bij klachten op geestelijk of lichamelijk niveau zoals constipatie, buikpijn en angst voor inslapen. Een stoerr-verhaal kan in een yogacoachingstraject of thuis door ouders worden verteld.

Als (kinder)yogadocent schrijf ik dit stoerr-verhaal op maat voor je kind. Belangrijk is dat dit verhaal regelmatig wordt voorgelezen, of dat je kind het zelf leest zodat de positieve benadering door herhaling zijn werk kan doen.
Neem contact op, graag vertel ik je meer.

Workshops op scholen en instellingen
YokiCoe biedt mogelijkheden tot het aanbieden van workshops op school, kinderdagverblijf, BSO, peuterspeelzaal of instelling. Voor kinderen van 2 tot 18 jaar.
Afgestemd op de mogelijkheden van de doelgroep, passend binnen thema/seizoen, afgestemd op (hulp)vragen van ouders/pedagogisch medewerkers kan een workshop op maat voor uw school of instelling aangeboden.
Bijvoorbeeld voor een lenteles, een les in het teken van koningsdag of vrijheid.

Zo kunnen kinderen en leerkrachten/pedagogisch medewerkers kennismaken met spelen, bewegen en ontspannen.
Een actievere les of meer mindfulness oefeningen, ontspanningsoefeningen in de klas, oefeningen voor meer zelfvertrouwen zijn enkele mogelijkheden.
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Yoga en wandelen
Oh wat hou ik van buiten zijn en bewegen. Energie krijg ik ervan en deze wil ik graag delen.
Nu het mooie weer meer zijn intrede doet, biedt dit mogelijkheden om twee van mijn favoriete bezigheden te combineren: yoga en wandelen. Tijdens de yogalessen voor volwassenen zullen we in de komende maanden naar buiten gaan, genieten van de natuur, de stilte, onze voetstappen, elkaar.
Daarnaast organiseren we op donderdag 22 juni de langste dag wandeling bij Invita Active. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 4 of 8 kilometer. Voor niet leden kost het 5,-. Voor meer informatie en opgave stuur een mail naar info@invita-active.nl of neem telefonisch contact op 0524518819.

Graag ontmoet ik je tijdens een van de activiteiten van YokiCoe; yoga voor klein en groot.

Ik wens je een bloeiend en zonnig voorjaar vol beweging en rustmomenten!

Zonnige groet,

Ina

 

en ondersteunend worden ingezet tijdens een moeilijke fase bijv. bij echtscheiding, faalangst, huis door ouders aan het kind worden verteld en prima door coach/ therapeut worden aangesloten op spel, beweging/yoga en in creatieve werkvormen worden verwerkt.