Zomer 2018

Halverwege het jaar 2018,

De vakantieperiode breekt ook voor YokiCoe yoga aan.
Een periode waarin er minder of geen lessen worden gegeven en er tijd is voor reflectie en vooruitzien, maar vooral voor genieten in het moment. Dat is vakantie toch eigenlijk.

Wikipedia vertelt vakantie is afgeleid van het latijnse Vacantia dat staat voor vrij zijn van verplichtingen: vrije tijd. Een meerdaagse periode waarin je de gewone dagelijkse activiteiten staakt; tijdelijk niet naar school, studie of werk gaat.

De laatste weken waren gevuld met mooie activiteiten. Ik licht er een aantal uit.

Kinderyoga op de prachtige camping De Lemeleresch.
Samen met Rianne van Veerkracht kinderyoga verzorgt YokiCoe yoga gedurende de zomervakantie één keer per week een yogales buiten. Samen spelen, bewegen en ontspannen en heerlijk buiten zijn!!

Stoelyoga voor senioren
Met heel veel plezier heb ik een les stoelyoga in woonwijkcentrum De Schutse gegeven. Yoga op de stoel of rolstoel.
Toegankelijk voor iedereen. Met aandacht voor ontspanning, zingen en bewegen op nostalgische liedjes, yogahoudingen op de stoel, ademoefeningen, aandacht voor de zintuigen: voelen, proeven, ruiken. Aandacht voor elkaar maar vooral aandacht voor jezelf. Een kopje koffie/thee na afloop van de les en napraten met elkaar. Ik ben benieuwd en sta open voor een vervolg.

Workshop mindfulness in stiltetuin ‘De Stroetenhof’ in Emmen.
Wat is stress? Welke stressklachten ken je? Wat is mindfulness. Hoe leven we met open aandacht?
Waren enkele vragen waarop een antwoord werd gegeven tijdens deze workshop. Het was vooral doen en ervaren voor de deelnemers: want immers een oud chinees gezegde zegt het al: ” ik hoor – ik vergeet” , ” ik zie – ik onthoudt”, ” ik doe – ik begrijp”
Met plezier geef ik bij uw bedrijf/organisatie een workshop yoga of mindfulness.

Nu de vakantie aangebroken is, kijken we terug en vooruit naar de komende maanden, maar vooral genieten we van het hier en nu. Een tijd met andere rituelen. Rituelen lijken op vaste gewoonten, ze hebben het echter in zich, dat men meent niet meer zonder te kunnen. Bijvoorbeeld een blokje om voor het slapen gaan, kan een vaste gewoonte zijn. Als je echter gaat denken dat je zonder dat blokje niet meer goed kunt slapen, dan wordt het een geritualiseerde gewoonte. Welke rituelen herken je bij jezelf? Bewustwording is de eerste stap… Rituelen zijn ook belangrijk, je voelt je erdoor op je gemak.
In de vakantieperiode kun je een ritueel doorbreken, wellicht vervangen door een ander herkenbaar patroon.
Ook zou je de stilte bewuster kunnen ontdekken door buiten te wandelen in de natuur, te slenteren door een voor jou, nieuwe stad, mensen te observeren op een terrasje. Benieuwd waar jij de stilte gaat vinden en of je deze bewust opzoekt of dat stilte lastig voor je kan zijn……

Neem de tijd ervoor om de stilte die bij jou past te ontdekken;
zie stilte als een kans en wees blij met wat in deze stilte kan groeien!

Ik wens jullie allemaal een fijne zomer!

 

Bronvermelding: wikipedia, Met kinderen stilte ontdekken – Gerda en Rudiger Maschwitz.