Nieuwsbrief september 2016

Beste allemaal,

Bijna september en het nieuwe yoga seizoen is aangebroken!
Ik hoop dat je heerlijk genoten hebt van je vakantie: een ander ritme, nieuwe mensen ontmoeten, ontdekkingen in een andere omgeving,
nieuwsgierig zijn, grenzen verleggen, chillen, je vervelen.
Yoga ontbrak niet tijdens mijn vakantie: (bijna) elke ochtend passend in mijn ochtend routine.
Zo heerlijk om daar tijd voor vrij te maken; een cadeautje voor jezelf.
Wat hou je vast na je vakantie: meer rust momenten nemen, genieten van de kleine dingen??

De yoga voor volwassenen is weer gestart; twee keer per week bij Invita Active in Coevorden.
Voor de zomervakantie heb ik een cursus Hatha yoga in Steenwijksmoer gegeven. Wellicht dit jaar of volgend jaar een vervolg. Ik sta er in ieder geval open voor en heb genoten van het geven van yoga in mijn eigen dorp.

De yoga voor tieners start op 5 september met een 6 weekse cursus. Voor tieners van 10-15 jaar.
Er zijn nog twee plekjes beschikbaar. Voor opgave en meer informatie klik hier.

Verder ben ik zo enthousiast over Yoga for the Special Child: yoga speciaal voor jou! <3
Deze methode geef ik aan kinderen met een (meervoudige) beperking. De methode bestaat uit yogahoudingen, ademoefeningen, oogoefeningen, zingen en een diepe eind ontspanning. De yogahoudingen zijn gebaseerd op de hatha yoga en worden aangepast naar het kunnen en de behoefte van elk kind. Elke les bestaat uit dezelfde ingrediënten, dezelfde opbouw en routine. Herhaling zorgt voor herkenning, verdieping en verbinding, dit kan een kind verder brengen in zijn (yoga)ontwikkeling.
Yoga for the Special Child is geschikt voor kinderen met o.a. het syndroom van Down, autisme, ADHD, leerproblemen en MCG kinderen(meervoudig complex gehandicapten).

Dit programma kan ingezet worden als voeginterventie programma voor zeer jonge kinderen. Yoga for the Special Child wordt één op één gegeven en een sessie duurt 30 minuten tot maximum 45 minuten afhankelijk van de aandacht en mate van concentratie van het kind. Vanuit aandacht ontmoeten we het kind met geduld en vertrouwen. De stijl van yoga is zacht en therapeutisch; geschikt voor baby’s en kinderen. Graag vertel ik je meer over deze prachtige methode <3 of ik laat jouw kind met plezier een les ervaren! Yoga is voor iedereen toegankelijk.
Voor een informatief filmpje  klik hier.

Ik wens jullie veel yoga plezier!

Ina

Ik adem in en kom tot rust
ik adem uit en glimlach
thuis gekomen in het nu
wordt dit moment een wonder   – Thich Nhat  Hanh –