Na mijn studie HBO-J (het huidige Sociaal Pedagogische Hulpverlening) ben ik in Keulen (D) aan de slag gegaan als Sociaal Pedagogin in een “kindertagesstätte”.
Eénmaal terug in Nederland ben ik bij Nieuw Woelwijck gaan werken; een dorpsgemeenschap voor verstandelijk gehandicapten.
Daar kwam ik in aanraking met “bijzonder”gedrag: jongeren die naast hun verstandelijke beperking epilepsie, ADHD hadden en/of autistisch waren.

Op een Medisch kinderdagverblijf heb ik meer dan 10 jaar met veel plezier als pedagogisch medewerker en als ambulant begeleider gewerkt. Mijn werk bestond uit het begeleiden van kinderen met een ontwikkelingsachterstand en hun ouders. Veel ervaring heb ik hier opgedaan in het begeleiden van gezinnen waar diverse problematieken voorkwamen (o.a. verslaving, hechtingsproblematiek, ASS).

Ik ben gediplomeerd sociaal pedagogisch hulpverlener (1994) en groepsbegeleider in de verstandelijk gehandicapten zorg (1999). In 2010 heb ik me gespecialiseerd in therapeutische kinderyoga (Arterre, 2010) en ik ben holistisch kinderyoga docent (Arterre, 2011). Ik heb deelgenomen aan de training “yoga met je peuter/kleuter” bij de Jip & Jan Academie in 2013. Jip&Jan_paarsDaarnaast ben ik in het bezit van een certificaat EHBO (voor kinderen), een certificaat massage (V.O.S. 2002) en een certificaat Hanencursus voor pedagogisch medewerkers.

2014
De workshop “Lead with your heart” door Jack Boken.
De intensieve training “Yoga for the Special Child” basic 1 (kinderen van 1-12 jaar) in Londen.

2015
De bijscholing tienermeditatie bij de Jip en Jan Academie in Almere.
De bijscholing yoga voor de kinderbuik bij de Jip en Jan Academie in Almere.
De workshop “Seek Your Truth” door Jack Boken.
De workshop “Yoga Danza” door Ria Zuyderhoud
Ik volg sinds 2015 de 4 jarige opleiding tot Hatha Yoga docent bij Namo Namah in Westerbroek.

2016
CE programma Yoga for the Special Child; Syndroom van Down, Cereberale Parese.
Cursus “Mindfit- trainer“, bij Queno in Westerbork
Opleiding tot Hatha yoga docent, Namo Namah, Westerbroek

2017
Workshop Ashtanga yoga, Marcell, Groningen
Workshop Yinyoga, Eric Staal, Meppel
Opleiding tot Hatha yoga docent, Namo Namah, Westerbroek
Combatyoga for teens, Jip en Jan opleidingen, Almere

2018
Stoelyoga docent, Stoelyoga Nederland, Hoofddorp
Opleiding tot Hatha yoga docent, Namo Namah, Westerbroek
Bijscholing “Open je hart” – Alberto Paganini

_DSC3587

 

Sinds december 2018 ben ik afgestudeerd Hatha Yoga docent. De 4 jarige HBO opleiding heb ik gevolgd bij Namo Namah te Westerbroek.
Ik ben lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN)
Het doel van de vereniging is de kwaliteit van de yogalessen, yogadocentenopleidingen en yoga bijscholingen in Nederland te verhogen en zoveel mogelijk te bewaken. Zij behartigt de belangen van de aangesloten leden en is aangesloten bij de Europese Yoga Unie.

 

Jaarlijks heb ik bijscholingen gevolgd o.a. op het gebied van communicatie, oplossingsgericht werken, systeemgericht werken en mindfulness.