Kinderyoga voor kinderen van 8-11 jaar:

De yogahoudingen worden uitdagender en concreter. Deze lessen lijken qua opbouw en onderwerpen op de lessen van de kleuters.
We staan stil bij de opbouw van een yogahouding en welk effect de houding op jou heeft. Geeft een houding je meer kracht of doet het een beroep op je evenwicht?We luisteren naar elkaar en werken samen met de ander. Het met aandacht voelen (bijvoorbeeld van de adem in je lichaam) zorgt voor ontspanning.
Door de oefeningen kun je aanwezig zijn: bewegen, ervaren, praten, stil zijn.

Aan de hand van thema’s beleven we avonturen: we gaan bijvoorbeeld op reis naar een ander land. Weet jij welk land het is?
We staan stil bij hoe je je voelt en de fantasie wordt gestimuleerd. Thema’s die in mijn lessen voorkomen zijn o.a. culturen (o.a. indianen), emoties en dieren.

Bewegen, yogahoudingen (zonnegroet, maangroet), ademspel, concentratiespel, samenwerking (in spel, yogahoudingen en massage),  SONY DSC
visualisaties*, dansexpressie en tekenen zijn onderdelen van een les.

In mijn lessen maak ik o.a. gebruik van yoga spelkaarten, meditaties voor kinderen, affirmaties*, muziek, plaatjes en geuren.

Er kunnen ±8 kinderen mee doen met deze lessen.

Kom kennismaken met kinderyoga!

 

* Bij een visualisatie richten de kinderen hun aandacht naar binnen aan de hand van een (aangereikt) positief verhaal.

* Affirmaties zijn teksten die je hardop uitspreekt en die je gedachten op een positieve manier beïnvloeden en versterken. Bijvoorbeeld: “Ik ben trots op mezelf!”