Yoga nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’. Het is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati – oprichter van de Bihar School of Yoga in India. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg.

In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savasana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. Tijdens een yoga nidra sessie leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf in je hoofd oproept, maar dat je je laat begeleiden. Je moet je namelijk volledig kunnen ontspannen en niks actiefs hoeven doen.

Yoga nidra is een simpele manier om bij te tanken: Je krijgt er een leeg hoofd van, het maakt je helder. Na een drukke week is het echt een cadeautje voor jezelf.

Maandelijks geeft Zunne yoga een yoganidra les.
De les bestaat uit zachte, toegankelijke yoga oefeningen; elementen uit de stoelyoga, yinyoga, druyoga en do-inyoga komen voorbij. afsluitend met 20/25 minuten yoga nidra.
De les duurt 1 uur. Na de les kun je bijkomen onder het genot van een kopje thee.
Kosten: €9,-

Data:
17 januari 18.30 – 19.30
7 februari 18.30- 19.30
13 maart 18.30- 19.30
17 april 18.30 – 19.30
15 mei 18.30 – 19.30