Mijn naam is Ina Rozema. Ik ben getrouwd met John en woon net buiten het dorp Steenwijksmoer, in de gemeente Coevorden.
Na veel omzwervingen woon ik sinds 2009 weer op mijn “geboortegrond”. Hier geniet ik van het wonen op het platteland; de ruimte, de uitgestrektheid en de natuur. Regelmatig ben ik te vinden samen met onze hond in het veld of de bossen.

Mijn hobby’s zijn wandelen; alleen of met de hond het liefst een kilometer of 20. Delen van het Pieterpad en het Drenthepad heb ik gelopen. Tijdens het wandelen kom ik tot rust, hoef ik niets en kan ik heerlijk alleen zijn met mezelf; genietend van het bewegen, de natuur, de ruimte die er ontstaat voor nieuwe idee├źn. De weg naar Santiago ligt open…..

Een andere passie is muziek. In mijn lessen speelt muziek ook een rol. Ik hou ervan om te experimenteren; stilte en ook (pop)nummers kun je horen tijdens een yogales. Muziek is emotie: blijdschap, verdriet, boosheid; het kan bij mij van alles oproepen en ook emotioneel raken. Dit probeer ik te delen tijdens de les. Ik bezoek graag (lokale) concerten en breidt mijn elpee verzameling uit.ina rotterdam

Het werken met mensen heeft mij op jonge leeftijd al getrokken. Ik wilde iets voor een ander kunnen betekenen. Het coachen/begeleiden van kinderen daar is waar mijn hart ligt. Ik vind kinderen echt, speels en vol humor.
Mijn werk en levenservaring hebben me gevormd. Een voor mij aansprekende visie, waar ik mee in aanraking kwam tijdens het werken met verstandelijk gehandicapten is ” het inleven in de handicap van degenen die je begeleidt, wat betekent dat je je inspant om hun talenten te leren zien en te stimuleren” (Nieuw Woelwijck).
Mijn visie in het werken met kinderen is dat ieder kind speciaal is en er mag zijn, precies zoals hij is. Ik krijg energie van het begeleiden van “speciale” kinderen. Aansluiten bij hun ontwikkeling, het zien van de mogelijkheden van elk kind en deze zichtbaar maken voor hunzelf en voor ouders/begeleiders: daar sta ik voor!

Het begeleiden van mensen krijgt door het geven van yoga aan volwassenen steeds meer vorm.
Ik geniet van het geven van de lessen en laat graag de volwassenen ook weer even kind zijn door speelse
elementen in de les toe te passen. Gewoon doen, minder denken, genieten, bewegen, ervaren en ontspannen!
Is yoga zweverig? Voor mij niet. Ik ben nuchter, zoals zoveel mensen in Drenthe. Yoga maakt dat je kunt ervaren en meer in het hier en nu kunt zijn.
Ik merk dat het regelmatig uitoefenen van yoga mij tevredenheid, rust en bewustwording oplevert. Ik ben meer gefocust en merk dat mijn flexibiliteit en kracht toenemen.

pasfoto ina

Speels, nuchter, enthousiast, inventief, gebruik maken van humor, afgestemd op de mogelijkheden van volwassene en kind zijn kwaliteiten die ik meebreng tijdens mijn lessen.