Nieuwsbrief mei 2015

Lieve allemaal,

Het is even geleden dat ik hier iets nieuws gepost heb….even tijd voor mezelf genomen en minder mijn best gedaan.
Zoals Baron Baptiste zei: “Vreselijk je best doen roept strijd en problemen op. Rustig aan doen geeft je de lichtheid en vrijheid om te vliegen.
Neem je houdingen serieus, maar jezelf wat minder. Glimlach naar jezelf en lach van binnen”.

Sinds maart 2015 geef ik lessen Hatha yoga voor volwassenen op de dinsdagochtend bij Invita Active in Coevorden. Dit geeft me ontzettend veel voldoening en is zo leuk om te geven.
Wil je een proefles meedoen en ervaren wat yoga voor jou kan betekenen, stuur dan een mailtje of kom langs op de Modem in Coevorden!

In de afgelopen periode heeft YokiCoe yoga diverse workshops gegeven op scholen, bso’s (buitenschoolse opvang)  en kdv (kinderdagverblijf) in Coevorden en omgeving.
Veel kinderen hebben mogen ervaren dat spelen, bewegen en ontspannen echt genieten is en je rust kan geven! Elke keer beleefden we samen een ander avontuur afgestemd op de interesses en belevingswereld van de kinderen. Op een speelse manier komen kinderen in contact met hun adem, de zintuigen en wisselen ze actief zijn af met even stil zijn en luisteren naar je lichaam. Een mooie ervaring die ik met jullie wil delen waren de wekelijkse lessen op de bso in de maand april van dit jaar. Ik heb de kinderen op een speelse laten kennismaken met “massage”. Over de kleding heen masseerden de kinderen elkaar. De eerste massage was vreemd en wekte op de lachzenuwen. De kinderen raakten snel gewend aan het aanraken van elkaars rug en vroegen de laatste les zelf om een massage! Zo leerden de kinderen voelen wat prettig was en wat minder prettig aanvoelde; het lichaamsbesef groeide, het gaf rust en bovendien vonden ze het ontzettend leuk om te doen.
Klik voor meer informatie over workshops op maat.

In oktober heb ik de intensieve, internationale training “Yoga for the Special Child” gegeven door Sonia Sumar gevolgd. Ouders met een kind met een (meervoudige) beperking laat ik graag kennismaken met deze prachtige methode. Instellingen die jonge kinderen met een (meervoudige) beperking begeleiden vraag ik om in contact te komen met elkaar om de mogelijkheden te bespreken die “yoga voor kinderen met een beperking” biedt. Met enthousiasme vertel ik je meer in een vrijblijvend gesprek. Voor meer informatie klik op de link.

In juni geef ik aan cliënten van koninklijke Visio in Hoogeveen een try out yoga; deze les is afgestemd op deze prachtige doelgroep. Bij koninklijke Visio in Hoogeveen wonen mensen met een meervoudige beperking; naast een visuele beperking hebben ze ook een verstandelijke of lichamelijke beperking.

YokiCoe breidt zijn activiteiten uit naar Hardenberg!! Lees hierover meer in de volgende nieuwsbrief.
Woon je in Hardenberg en wil je graag op kinderyoga? Houd de woensdagmiddag na de zomervakantie vrij!

Ik sluit af met een voorbeeld van een massage op de rug:

Pizza bakken   (op de rug van de ander)
Bloem gaat in een bak (tikken)
Snufje zout erbij (knijpen)
Water erbij (strijken)
Deeg maken (kneden)
Deeg wordt uitgerold (strijken)
Tomatensaus wordt uitgesmeerd (wrijven)
Vervolgens bepaalt het kind dat gemasseerd wordt, wat er op de pizza komt en hoeveel.
Al het beleg kan op verschillende manieren worden aangebracht : olijfjes (drukken) uiten (draaien) geraspte kaas (tikken). Gebruik je fantasie!
De pizza gaat in de oven (handen wrijven tot ze warm worden). Je kunt de handen op verschillende plaatsen van het lichaam leggen of er boven houden. Als de pizza klaar is wordt de bodem een beetje losgemaakt (met je handen rondom onder het lichaam schuiven).
De pizza is nu klaar om gegeten te worden (zachtjes zogenaamd hapjes nemen met je handen).
Bron: Familieyoga – Helen Purperhart

Een goede, relaxte meivakantie,

Tot yoga,

Ina